NL | EN | DE

Infographics ontwerper

Erik Wiegers is een freelance grafisch ontwerper gespecialiseerd in infographics. Aantrekkelijke en duidelijke visualisaties van (complexe) gegevens en data.

Infographics

Duidelijke communicatie van informatie door middel van visuele elementen

Infographics zijn aantrekkelijke en duidelijke visualisaties van (complexe) gegevens. Al in de tijd van de rotstekening wisten mensen dat het visualiseren van informatie zinvol is. Want hoewel we over meerdere zintuigen beschikken, zijn onze hersenen bijzonder goed geschikt voor het visueel verwerken van informatie: grofweg de helft van onze hersenmassa wordt erbij betrokken. We verwerken informatie in beelden daardoor sneller en onthouden het beter dan informatie in welke andere vorm dan ook. Dat een beeld (ons) meer zegt dan duizend woorden is dus niet slechts een cliché, maar een waarheid die – zeker vandaag, in het informatietijdperk – erg goed van pas kan komen.

Als ontwerpers zijn we gespecialiseerd in het visualiseren van informatie, en niet alleen kunnen we een boodschap dus zo verpakken dat het sneller verwerkt en beter onthouden wordt (+ meer aandacht trekt en voor meerdere mensen tegelijk toegankelijk wordt bovendien) we doen het op zo’n manier die in een meerwaarde ten opzichte van de oorspronkelijke informatie resulteert. Zo kunnen we bijvoorbeeld het hele werkproces van een organisatie in eenvoudig en aantrekkelijk in kaart brengen zodat deze makkelijker – duidelijker en sneller – kan worden uitgelegd aan klanten, medewerkers of andere geïnteresseerden. Andere taken waarvoor de infographic bij uitstek geschikt is zijn routebeschrijvingen, organogrammen, het in kaart brengen van productieprocessen, organisatiestructuren, verschillen tussen producten of diensten aangeven en ga zo maar door.
Oja, verder mag een infographic natuurlijk ook gewoon mooi zijn.

Meer weten over infographics?

Opdrachtgevers die u voor gingen:

Bekijk onze andere expertisesof bekijk ons portfolio