NL | EN | DE

Animated gif infographics

infographics animated gif

Bepaal je verhaal

Door animated gif infographics komt je informatie in beweging. Vertel de uitkomst van een onderzoek, animeer gegevens in een jaarverslag of geef een factsheet dynamisch vorm. Het voordeel van een geanimeerde presentatie is dat je je eigen verhaal kan vertellen. Je hebt invloed op hoe de informatie gelezen wordt en kunt zo zelf bepalen in welke volgorde de informatie binnen komt bij de ontvanger. Begin je met de grote lijnen of moeten eerst de details gepresenteerd worden? Dankzij het inzichtelijke design wordt de data makkelijker opgenomen en blijft het langer hangen. Daarnaast trekken animated gif infographics meer aandacht dan grafieken die stil staan.

Animated gif infographics: eenvoudig, snel en universeel toe te passen

De animated gif infographic is ‘gewoon’ een afbeelding en dus heeft het een relatief lage bestandsgrootte. Hierdoor passen meerdere geanimeerde diagrammen en andere vormen van animated infographics in één presentatie, verslag, website of online document, zonder dat het een moloch van een bestand wordt. De animated gif is direct in het document te plaatsen en er hoeven geen externe links of video’s gebruikt te worden vanaf andere websites of servers. Het verslag krijgt meer body, ziet er een stuk aantrekkelijker uit en is voor iedereen toegankelijk.

Het gebruik van animated gif infographics is divers en kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Wij (Erik & Thijs) maken geanimeerde grafieken waarin functionaliteit en een goed ontwerp hand in hand gaan. Meer weten?

Tag(s): (Communicatie)concept, Infographics